Lev livet med diabetes

Forløbet vil give dig støtte til at håndtere din hverdag med diabetes. Forløbet er digitalt, og du kan tilgå det når det passer bedst ind i
din hverdag. Alle temaer i forløbet kan du til-eller fravælge alt efter dine behov
og interesser.

Digital læring til dig, der ønsker viden om diabetes

Forløbet “diabetes” er udviklet af kommunale sundhedsfaglige samt patientforeninger og er udviklet med fokus på mikrolæring og høj fleksibilitet. Det vil sige at forløbene kan tages i små bidder af ca. 15 min varighed og du kan tage forløbet lige når det passer dig, på din telefon eller tablet. 

 

Appen “Mit liv – min sundhed” kan gratis downloades i App Store eller Google Play.  

Forløbet indeholder følgende temaer

Her får du et indblik i forløbet, hvad du kan forvente, og hvordan du finder rundt i appen. Du får også viden om hvilke fundamentale behov mennesket har inden for sundhed. 

Teamaet handler om hvordan du kan leve godt med type-2-diabetes, for der er heldigvis mange ting, du kan gøre for at passe på din krop. Du får viden om blodsukker og vejledning i, hvad du kan gøre for at tjekke det og stabilisere det.

Teamet giver indblik i, hvad vaner er, og hvordan du kan ændre på dem eller lave nye sunde vaner. Du får ligeledes indblik i, hvad motivation er, og hvad der kan motivere dig til vaneændring. Du får redskaber til at kunne arbejde med din motivation, og viden om, hvordan du laver en god handleplan for dine mål.

Temaet giver viden om Sundhedsstyrelsens kostråd med anbefalinger til gode mad- og drikke vaner. Du får ligeledes viden om, hvad du skal være særligt opmærksom på når du har diabetes, samt tips til indkøb og madlavning i hverdagen.

I dette tema får du viden om, hvorfor bevægelse er særlig vigtigt for dig med diabetes. Du får gode råd til, hvor meget, hvor ofte og hvor længe du skal bevæge dig, for at det har en gavnlig effekt på dit liv med diabetes.

Dette tema handler om, hvordan psyken og diabetes påvirker hinanden gensidigt, og hvad du kan gøre for at skabe balance for dig selv i hverdagen med diabetes. Det handler også om, at din trivsel i hverdagen er afhængig af, hvordan du tackler de bekymringer og udfordringer, du uvægerligt vil møde i livet med diabetes. Og det handler om, hvad du kan gøre for at håndtere bekymringer og eventuelle negative tanker på konstruktive måder og at holde pauser, der kan give dig fornyet energi.

Dette tema handler de problematikker, du kan opleve med seksualitet og intimitet som følge af diabetes. Temaet handler om, at seksualitet er meget mere end blot sex – det handler nemlig i høj grad om intimitet og nærvær, som er lige så givende og vigtigt for os mennesker.

Dette tema giver dig viden om, hvilke følgesygdomme man er i risiko for at få, når man har type-2-diabetes. Du får viden om, hvad du kan gøre i din hverdag for at forebygge disse følgesygdomme, herunder tjek hos forskellige sundhedsfaglige og medicinsk behandling.

Dette tema handler om, hvordan du gennem dit netværk kan få støtte i livet med diabetes. Det handler også om, hvordan du kan bruge de sundhedsfaglige til at støtte dig. Det gælder både i forhold til behandlingen af din diabetes hos din læge og i forhold til vejledningen om din håndtering af din diabetes hos sygeplejersken.

I dette tema får du indblik i, hvad du kan gøre fremover, for at håndtere din diabetes.

Brug for støtte?

Hvis du har brug for støtte til at tage et forløb, kan du kontakte din kommunes sundhedscenter for at høre om dine muligheder for en afklarende samtale. 

 

Se liste over kommuner nederst på siden.