Skip to content

Lev livet med Hjertesygdom

Forløbet vil give dig støtte til at håndtere din hverdag med en hjertesygdom, og hjælpe dig til at finde dine egne veje til sundhed og livsglæde, så du kan leve det bedst mulige liv med en hjertesygdom. Forløbet støtter dig til opnå størst mulig livskvalitet i hverdagen og mestre livet inden for følgende fire hjertesygdomme; iskæmisk hjertesygdom, hjertesvigt, hjerteklapsygdom og atrieflimren. 

Digital læring til dig, der ønsker viden om hjertesygdom

Forløbene “iskæmisk hjertesygdom”, “Hjertesvigt”, Hjerteklapsygdom” og “Atrieflimren” er udviklet af kommunale sundhedsfaglige samt patientforeninger, og er udviklet med fokus på mikrolæring og høj fleksibilitet. Det vil sige at forløbene kan tages i små bidder af ca. 15 min varighed, og du kan tage forløbet lige, når det passer dig, på din telefon eller tablet. 

 

Appen “Mit liv – min sundhed” kan gratis downloades i App Store eller Google Play.

Forløbene indeholder følgende temaer

Her får du et indblik i forløbet, hvad du kan forvente, og hvordan du finder rundt i appen.

Temaet handler om, hvordan du kan leve godt med – og forebygge forværring af – din hjertesygdom. For der er heldigvis mange ting, du kan gøre for at passe på dit hjerte.

Teamet giver viden om forskellige typer af medicin til hjertesygdomme samt deres bivirkninger. Du vil også få gode råd til at tage din medicin korrekt. Samt information om hvad du skal gøre, hvis din medicin ikke virker.

Temaet giver et indblik i, hvad vaner er, og hvordan du kan ændre på dem eller lave nye sunde vaner. Du får ligeledes indblik i, hvad motivation er, og hvad der kan motivere dig til vaneændring. Du får redskaber til at kunne arbejde med din motivation og viden om, hvordan du laver en god handleplan for dine mål.

I temaet får du vide om, hvordan fysisk aktivitet påvirker dit hjerte og nedsætter din risiko for forværret hjertesygdom.

Teamet giver viden om Sundhedsstyrelsens kostråd med anbefalinger til gode mad- og drikkevaner. Du får ligeledes viden om, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du har en hjertesygdom. Samt tips til indkøb og madlavning i hverdagen.

Temaet giver viden om de mest almindelige psykiske reaktioner, samt mere alvorlige reaktioner som stress, angst og depression. Du hører også om, hvordan andre har håndteret deres reaktioner. Desuden får du inspiration til, hvordan du kan håndtere dine psykiske reaktioner i det daglige og viden om, hvornår du skal søge hjælp for at tackle dem.

Temaet giver viden om, hvordan rygning påvirker dit helbred. Samt viden om hvilke gevinster, der er ved at stoppe med at ryge, når du har en hjertesygdom.

Teamet givet et indblik i, hvorfor søvn er så vigtig for din trivsel og tips til gode søvnvaner. Få også indblik i, hvorfor ro og pauser er nødvendige.

Dette tema handler om de problematikker, man kan opleve med seksualitet og intimitet som følge af en hjertesygdom. Temaet handler om, at seksualitet er meget mere end blot sex – det handler nemlig i høj grad om intimitet og nærvær, som er lige så givende og vigtigt for os mennesker.

I dette tema får du viden om dine rettigheder som kronisk syg på arbejdsmarkedet og viden om, hvor du kan søge hjælp.

Dette tema handler om, hvordan du gennem dit netværk kan få støtte i livet med hjertesygdom. Det handler også om, hvordan du kan bruge de sundhedsfaglige til at støtte dig.

I dette tema får du indblik i, hvad du kan gøre fremover for at håndtere din hjertesygdom og holde fast i dine nye vaner.

Brug for støtte?

Hvis du har brug for støtte til at tage et forløb, kan du kontakte din kommunes sundhedscenter for at høre om dine muligheder for en afklarende samtale.

Se liste over kommuner nederst på siden.

Justering af font størrelse
Kontrast