Skip to content

Sundhed sammen hjemmefra - nyt tilbud fra Det Digitale Sundhedscenter

Flere mennesker med kroniske sygdomme og sundhedsprofessionelle kan være sammen om sundhed hjemmefra
 

Et stærkt partnerskab står bag projektet

20 kommuner, tre patientforeninger og én region er sammen i et partnerskab godt i gang med at udvikle et digitalt sundhedscenter, der bl.a. yder hjælp-til-selvhjælp til mennesker med kronisk sygdom, så de kan leve et godt liv trods sygdommen.

Partnerskabet har allerede udviklet digital patientuddannelse til mennesker med type 2-diabetes og hjertesygdom, herunder iskæmisk hjertesygdom og hjerteklapsygdom, og står derfor godt rustet til at udvide det digitale sundhedscenter med tilbud til flere målgrupper.

Der er nedsat tre projektgrupper med repræsentanter fra Steno Diabetes Center Odense, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Lungeforeningen, Center for Diabetes og en række kommuner.

Den overordnede projektledelse varetages af it-projektleder fra Syddansk Sundhedsinnovation, Anna-Britt Krog.

Nye tilbud til borgere med KOL, hjertesygdom eller behov for støtte til sunde vaner
I projektet ”Sundhed Sammen Hjemmefra” udvides digital patientuddannelse til også at omfatte borgere med KOL og yderligere to underdiagnoser af hjertesygdom (hjertesvigt og hjerterytmeforstyrrelser).

Målet med projektet er desuden at udvikle et digitalt tilbud til en stor gruppe borgere, der er i risiko for at udvikle eller forværre en kronisk sygdom ved at tilbyde et livsstilsforløb med særligt fokus på digitalt rygestop, online træning, sund vægt samt webinarer om sund livsstil.

For mere information kontakt 

IT-projektleder
Anna-Britt Krog
E-mail: anna-britt.krog@rsyd.dk
Mobil: 30 43 31 72
Syddansk Sundhedsinnovation

Justering af font størrelse
Kontrast