Skip to content

Lev livet med diabetes

Et digitalt læringsforløb til dig som har diabetes 2

Lev Livet med diabetes er et digitalt forløb under Det Digitale Sundhedscenter. Forløbet henvender sig til dig, som gerne vil lære mere om, hvordan du lever godt med diabetes 2 og undgår følgesygdomme. Forløbet består af e-læring, webinarer og en række motiverende nyhedsbreve. Læs mere nedenfor.

Forløbsoversigt

Dit forløb varer i udgangspunktet 3 måneder. Du bestemmer selv, hvornår du vil bruge de forskellige elementer i forløbet. Du kan tilgå e-læringen alle ugens dage, alle døgnets timer. Webinarerne derimod er tilgængelige på bestemte datoer og tidspunkter. Læs mere om webinarerne og e-læringen længere nede.

Du kan gennemføre dit forløb med støtte fra en sundhedsprofessionel fra din kommune (hvis din kommune er en del af partnerskabet om Det Digitale Sundhedscenter) eller du kan gennemføre forløbet selvstændigt.

Hvis du gennemfører forløbet med støtte fra en sundhedsprofessionel, vil dit forløb ofte begynde med en startsamtale og blive afsluttet med en slutsamtale. I startsamtalen taler I om din motivation og dine behov for at deltage i forløbet. I lægger sammen en plan og sætter mål for forløbet, som I vender tilbage til i slutsamtalen. Til startsamtalen bliver du også hjulpet i gang med alt det tekniske. I slutsamtalen afrunder i sammen forløbet og dit udbytte heraf.

 

Via et e-læringskursus får du adgang til opdateret viden, videoer og øvelser som giver dig inspiration til, hvordan du lever et godt liv med diabetes. E-læringskurset består af 3 moduler: At passe på min kropAt søge støtte og Bevar livsglæden.

Læs mere om e-læringen under Kom igang med e-læring.

I forløbet har du også mulighed for at deltage i webinarer. Webinarer er online, gruppebaseret undervisning, som du deltager i via din PC eller mobile enhed. På webinaret står sundhedsprofessionelle for undervisningen. Undervejs har deltagere mulighed for at se, lytte, og chatte med både den sundhedsprofessionelle og de andre deltagere. I undervisningen gives hverdagsnær inspiration til, hvordan du kan leve godt med din sygdom. Du vælger selv indhold efter dit behov – uanset om det handler om mad, bevægelse, trivsel eller andet.

Læs mere om hvilke webinarer, der tilbydes her. 

Kom igang

Du har to muligheder for at komme i gang med Lev livet med diabetes:

Tilmeld dig selv

Tilmeld dig forløbet selv her. Du modtager herefter en velkomstmail, der hjælper dig i gang med at bruge e-læring og webinarer. Du kan tilmelde dig forløbet, uanset om din kommune er en del af Det Digitale Sundhedscenters partnerskab eller ej.

Kontakt din kommune

Hvis din kommune er en del af Det Digitale Sundhedescenter, kan du kontakte din kommune for at høre mere om forløbet. Se nedenfor, om din kommune er en del af Det Digitale Sundhedscenter. Sundhedsprofessionelle fra kommunen kan støtte dig i at gennemføre forløbet.

Kommuner i Det Digitale Sundhedscenter

Lev Livet med diabetes

KommuneKontaktTelefonnummer
AssensAnnette Jensen64 74 69 46https://www.assens.dk/borger/sundhed-og-sygdom/kol-hjerte-og-diabetes-2/diabetes-type-2-hjertesygdom-digitalt-tilbud-til-dig/
BillundSundhed og Træning72 13 16 69sundhed@billund.dk
EgedalMarianne Stannum72 59 67 73https://post.borger.dk/?logon=borger&function=inbox&mailboxid=6916&subjectid=47539
EsbjergEsbjerg Kommunes Sundhedscentre76 16 69 69https://dinsundhed.esbjergkommune.dk/kontakt.aspx
FanøVisitationen76660866sikkerpost@fanoe.dk
Faaborg Midtfyn*Forebyggelse, Træning og Rehabilitering72 53 60 92
FredericiaTræning og Forebyggelse72 10 60 50
HalsnæsDorte Sonnenborg51 15 06 54
KertemindeConnie Bonde Møller21 34 54 18
KoldingHeidi Neumann30 68 57 49
NyborgJoeanna Disa Eggertsen63 33 78 72
OdenseSarah Gaarsmand Gjaldbæk21 49 74 37https://www.odense.dk/sitecore/content/globalconfig/digitalpost/nemlogin-links/%c3%a6hf/center-for-sundhed-og-forebyggelse---for-borgere/center-for-sundhed-og-forebyggelse---for-borgere
RandersRehabiliteringsenheden89 15 12 15D-Terapeuter-Rehabiliteringsenheden@randers.dk
VardeKristine Hvelplund20 45 85 57
VejenAnne Kjær Nielsen40 23 98 11
ÆrøMalene Brodersen Jessen63 52 55 24
AarhusFolkesundhed Aarhus87 13 40 35https://folkesundhed.aarhus.dk/kontakt/

* Borgere i Faaborg Midtfyn kommune skal kontakte egen læge for henvisning til tilbud

Justering af font størrelse
Kontrast